Välkommen till Socialstyrelsen utbildning

OBSERVERA 

Under vecka 3, 2020 kommer Socialstyrelsen att byta system för utbildningsportalen. Då vi inte har möjlighet att flytta med någon användardata uppmanar vi dig att logga in senast 20 december 2019 och spara ner dina kursbevis från våra webbutbildningar och utbildningar inom IBIC och BBIC.


Detta gäller inte SK-kurserna, där all användardata kommer att föras över till den nya SK-portalen.


Förbättringar för dig som användare av webbutbildningar i det nya systemet:

  • Inloggning med hjälp av mobilt Bank-ID.
  • Många av våra kurser kommer att ligga öppet så att de som vill kan ta del av dem utan att skapa användarkonto. För kursbevis krävs fortfarande inloggning.
  • Mer användarvänligt och trevligt gränssnitt.
  • Möjlighet att bygga ihop dina egna utbildningspaket utifrån material som finns i utbildningsportalen.Socialstyrelsen erbjuder kurser och utbildningar för dig som arbetar inom vård och omsorg. För att ta del av våra kurser och utbildningar behöver du vara inloggad med ett personligt användarkonto. Du kan läsa mer om vad ett användarkonto innebär längre ner på denna sida. Det mesta på den här webbplatsen fungerar även via mobilen. Välj en av våra kurskataloger nedan för att se vilka kurser och utbildningar som intresserar just dig!

I kurskatalogen Socialstyrelsens kurser hittar du både webbutbildningar och lärarledda utbildningar som riktar sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvård och socialtjänst.

I kurskatalogen SK-kurser (specialistkompetenskurser) hittar du statligt finansierade kurser som riktar sig specifikt till ST-läkare. Dessa kurser arrangeras av olika aktörer. Socialstyrelsen ansvarar för att en central ansökan och antagning sker till kurserna. För att kunna ansöka till SK-kurser måste du ha svensk läkarlegitimation och genomgå specialiseringstjänstgöring i Sverige.

Ansökningsperiod för SK-kurser: Ansökningsperioden inför SK-kurserna som går under våren 2020 är nu stängd. Den stängdes den 1 oktober. Här finner du aktuella villkor som du måste läsa igenom innan du ansöker. Vid frågor om ansökan och antagning kontakta SK-kurser@Socialstyrelsen.se.

  

Vi har uppdaterat informationen om hur vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.


Vanliga frågor och svar om Socialstyrelsens utbildningsportal.