Ämnesdisposition

 • Allmänt

  Header bild på mörk kille bakifrån och med höghus i bakgrunden


  Sex mot ersättning – om stöd och skydd till barn och unga


  Webbutbildningen Sex mot ersättning – barn och unga riktar sig till dig som i ditt yrke kommer i kontakt med barn och unga som kan ha erfarenhet av sex mot ersättning.


  Utbildningen innehåller filmer, faktatexter, berättelser och praktiska övningar och är avsedd för självstudier. Till utbildningen hör också ett webbaserat stöd för reflektion och vidare diskussion i arbetsgruppen.


  Syftet med utbildningen är att öka medvetenheten och kunskapen om sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i. Utbildningen ska ge dig en ökad förståelse om fenomenet, bemötande samt insatser och åtgärder.  • Att genomföra utbildningen


   Utbildningen tar cirka 45 minuter att gå igenom. Utbildningen kan genomföras individuellt, men du får ut mer om du kombinerar den med dialog och reflektion tillsammans med andra.


   Utbildningen går bra att genomföra på både dator, mobil och surfplatta.


   En ny flik öppnas när du startar webbutbildningen. För att dina resultat ska sparas stänger du fliken och väntar medan den sparar. Du kan gå igenom webbutbildningen i din egen takt och du kan när som helst ta en paus och återvända senare.


   Klicka här för att se systemkraven för våra utbildningar. Länken öppnas i ett nytt fönster.
   • Lås upp kursen


    Observera att du måste vara inloggad i utbildningsportalen och att du behöver låsa upp kursen innan du kan öppna utbildningsmodulerna. För att låsa upp kursen klickar du på länken nedan.


    Om du inte är inloggad med ett användarkonto på utbildningsportalen så kommer du först bli ombedd att logga in eller skaffa ett kostnadsfritt användarkonto när du klickar på länken.   • Utbildningsmaterial   • Utvärdering


    Det är viktigt att få din åsikt för att förbättra och utveckla Socialstyrelsens webbutbildningar. Utvärderingen tar cirka 5 minuter att fylla i och blir tillgänglig när du har genomfört webbutbildningen.   • Open badge


    Socialstyrelsen utfärdar så kallade open badge för sina webbutbildningar. När du är klar med kursen tilldelas du automatiskt en badge via systemet. Under "Vanliga frågor och svar" hittar du information om var du hittar din badge och hur du kan använda den. Klicka här för att komma till sidan om open badge i "Vanliga frågor och svar". Länken öppnas i ett nytt fönster.
    • Denna blir tillgänglig när någon av:
     • aktiviteten Utvärdering för Sex mot ersättning - om stöd och skydd till barn och unga är markerad som genomförd
     • aktiviteten Utvärdering för Sex mot ersättning - om stöd och skydd till barn och unga - old är markerad som genomförd

   • Utgivare: Socialstyrelsen 

    Publicerad: 2015-05-21

    Uppdaterad: 2015-11-20