Ämnesdisposition

 • Allmänt

  Header bild på mörk kille bakifrån och med höghus i bakgrunden


  Sex mot ersättning – om stöd och skydd till barn och unga


  Webbutbildningen Sex mot ersättning – barn och unga riktar sig till dig som i ditt yrke kommer i kontakt med barn och unga som kan ha erfarenhet av sex mot ersättning.


  Utbildningen innehåller filmer, faktatexter, berättelser och praktiska övningar och är avsedd för självstudier. Till utbildningen hör också ett webbaserat stöd för reflektion och vidare diskussion i arbetsgruppen.


  Syftet med utbildningen är att öka medvetenheten och kunskapen om sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i. Utbildningen ska ge dig en ökad förståelse om fenomenet, bemötande samt insatser och åtgärder.  • Att genomföra utbildningen


   Utbildningen tar cirka 45 minuter att gå igenom. Utbildningen kan genomföras individuellt, men du får ut mer om du kombinerar den med dialog och reflektion tillsammans med andra.


   Utbildningen går bra att genomföra på både dator, mobil och surfplatta.


   Eftersom webbutbildningen inte resulterar i något kursbevis och är helt öppen för vem som helst att ta del av, behöver du inte skaffa ett användarkonto i Socialstyrelsens utbildningsportal för att ta del av webbutbildningen. Detta medför dock att du inte kommer att komma tillbaka till samma sida om du pausar webbutbildningen och ska återuppta den, inte ens om du är inloggad.


   Klicka här för att se systemkraven för våra utbildningar. Länken öppnas i ett nytt fönster.
   • Utbildningsmaterial


    OBSERVERA: Den 20 uppdaterades utbildningen med ett nytt utseende, innehållet är dock detsamma som tidigare.


    Länkarna nedan öppnas i ett nytt fönster.   • Utvärdering


    Det är viktigt att få din åsikt för att förbättra och utveckla Socialstyrelsens webbutbildningar. Utvärderingen tar cirka 5 minuter att fylla i och blir tillgänglig när du har genomfört webbutbildningen.


    Observera: utvärderingen är anonym, men du måste ha ett konto och vara inloggad i utbildningsportalen för att kunna besvara den. Klicka på "Lås upp utvärderingen" oavsett om du är inloggad eller inte. Om du inte är inloggad kommer du först att komma till en sida där du får möjlighet att logga in.    • Utgivare: Socialstyrelsen 

    Publicerad: 2015-05-21

    Uppdaterad: 2018-11-20