Ämnesdisposition


 • Att synliggöra normer i socialtjänsten

  - med ett hbtq-perspektiv


  OBSERVERA 

  Under vecka 3, 2020 kommer Socialstyrelsen att byta system för utbildningsportalen. Då vi inte har möjlighet att flytta med någon användardata uppmanar vi dig som har ett användarkonto att logga in senast 20 december 2019 och spara ner dina eventuella kursbevis.


  Förbättringar för dig som användare i det nya systemet:

  • Inloggning med hjälp av mobilt Bank-ID.
  • Många av våra kurser kommer att ligga öppet så att de som vill kan ta del av dem utan att skapa användarkonto. För kursbevis krävs fortfarande inloggning.
  • Mer användarvänligt och trevligt gränssnitt.
  • Möjlighet att bygga ihop dina egna utbildningspaket utifrån material som finns i utbildningsportalen.
  Välkommen till en webbutbildning om normer utifrån ett hbtq-perspektiv. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom socialtjänsten. Genom ökad kunskap och diskussion får du i denna utbildning verktyg för att förändra strukturer och bli mer normmedveten i syfte att öka hbtq-personers förtroende för socialtjänsten.


  Webbutbildningen är tänkt att genomföras gemensamt i arbetsgruppen under ledning av en eller två personer som utsetts att hålla samman utbildningsinsatsen. Du kan dock genomföra den enskilt om ni inte arbetar med den i grupp på din arbetsplats.


  Under rubriken Utbildningsmaterial längre ned på sidan hittar du själva webbutbildningen samt en handledning till den/de som utsetts att leda utbildningen i arbetsgruppen.


  På Kunskapsguiden finns även ett tema om hbtq. Klicka här för att komma till temat. Länken öppnas i ett nytt fönster  • Att genomföra utbildningen


   I grupp

   En ansvarig chef utser en eller två processledare som planerar och leder utbildningen. För processledare finns en handledning under "Ladda ned material" lite längre ner på sidan. Beroende på hur utbildningen planeras och hur stor del av webbutbildningen som ska genomföras kan den ta mellan två timmar och tre halvdagar.


   Självständigt

   Du kan arbeta med webbutbildningen självständigt, om ni inte har planerat in gemensamma utbildningstillfällen i din arbetsgrupp. Vissa moment är anpassade för att genomföras i grupp och dessa kan du hoppa över om du genomför webbutbildningen självständigt. Att arbeta sig igenom webbutbildningen självständigt beräknas ta ca två timmar.


   Om webbutbildningen

   Webbutbildningen innehåller fakta, filmer och intervjuer. Du kan ta del av webbutbildningen på dator, surfplatta eller mobiltelefon. Den anpassar sig efter storleken på din skärm, men tänk på att det kan se lite olika ut på en dator och en mobiltelefon, innehållet är dock detsamma.

    

   Du kan gå igenom webbutbildningen i din egen takt eller i den takt som ni arbetar med den i er arbetsgrupp. Du kan när som helst ta en paus och återvända senare. 

    

   Eftersom webbutbildningen inte resulterar i något kursbevis och är helt öppen för vem som helst att ta del av, behöver du inte skaffa ett användarkonto i Socialstyrelsens utbildningsportal för att ta del av webbutbildningen. Detta medför dock att du inte kommer att komma tillbaka till samma sida om du pausar webbutbildningen och ska återuppta den, inte ens om du är inloggad.


   Klicka här för att se systemkraven för våra utbildningar. Länken öppnas i ett nytt fönster.  • Utbildningsmaterial
  • Utvärdering


   Det är viktigt för oss att få din åsikt för att kunna förbättra och utveckla utbildningen. När du har genomfört utbildningen är vi därför tacksamma om du vill svara på några frågor. Utvärderingen tar cirka 5 minuter att fylla i. 


   Observera: utvärderingen är anonym, men du måste ha ett konto och vara inloggad i utbildningsportalen för att kunna besvara den. Klicka på "Lås upp utvärderingen" oavsett om du är inloggad eller inte. Om du inte är inloggad kommer du först att komma till en sida där du får möjlighet att logga in. 
  • Utgivare: Socialstyrelsen 

   Publicerad: 2018-02-23