Ämnesdisposition • Vård vid endometrios

  Utbildningen riktar sig till dig som arbetar i hälso- och sjukvården och syftar till att stödja införandet av de nationella riktlinjerna om vård vid endometrios. Här får du lära dig mer om sjukdomen och hur den diagnostiseras och behandlas. Utbildningen består av tre delar samt ett självtest. • Det här är endometrios


  Här får du som arbetar inom hälso- och sjukvården samlad kunskap om hur endometrios uppkommer, diagnostiseras och behandlas samt information om de nationella riktlinjerna.

 • Tre berättelser - att bemöta personer med endometrios


  Tre berättelser är en grundutbildning som riktar sig till all vårdpersonal men främst dig som arbetar inom elevhälsa, ungdomsmottagning och primärvård. Du får lära dig hur det kan vara att leva med endometrios och vilken betydelse omhändertagande och bemötande har för dessa patienter. 


  Tid för genomförande  - cirka 30 minuter. Varje kapitel/berättelse är cirka 10 minuter långt.


 • Endometrios - om diagnos, behandling och omvårdnad


  Den här utbildningen är en fördjupning och riktar sig till dig med specialistkompetens, exempelvis allmänläkare, gynekolog, smärtläkare och fysioterapeuter. Utbildningen fokuserar på behandling av svårare endometrios och knyter an till rekommendationer inom diagnostik, behandling och omvårdnad, multiprofessionella team samt strukturerad dokumentation och uppföljning. För att ta del av utbildningen behöver du vara inloggad samt ha låst upp kursen via länken längre ner. När du är klar finns det möjlighet att få ett kursbevis. Innan du tar del av utbildningen kan det vara bra om du går igenom Tre berättelser.


  Tid för genomförande - ca 30 minuter. Varje avsnitt är mellan 5 och 10 minuter långt.


  En ny flik öppnas när du startar utbildningen. För att dina resultat ska sparas stänger du fliken.


  • Starta utbildningen Endometrios – om diagnos, behandling och omvårdnad SCORM-paket
   Denna blir tillgänglig när: du har loggat in
 • Vad kan du om endometrios?


  Här kan du testa vad du kan om vård vid endometrios.


 • Utvärdering
 • Utgivare: Socialstyrelsen 

  Publicerad: 2018-12-06

  Uppdaterad: