Vanliga frågor och svar

Varför kan jag inte logga in på utbildningsportalen?

För att kunna ansöka eller ta del av utbildningar och kurser behöver du skapa ett användarkonto. Det gör du genom att klicka på ”skapa ett nytt användarkonto” på utbildningsportalens startsida.


Varför får jag inget meddelande om verifikation av e-postadress från utbildningsportalen när jag har skapat mitt användarkonto?

Det kan ta upp till en timme innan du får meddelandet till din e-postadress. Om det dröjer längre tid kan det bero på flera saker:

  • meddelandet kan ha hamnat i din skräppost eller fastnat i din organisations spam-filter. Kontrollera din skräppost och säkerställ med din IT-avdelning att e-post från utbildning@socialstyrelsen.se är en godkänd avsändare.
  • den e-postadress du angav när du skapade kontot kan ha blivit felstavat. Om du misstänker att e-postadressen har blivit felstavat kontaktar du utbildning@socialstyrelsen.se


Varför kan jag inte klicka på länken som finns i meddelandet om verifikation av e-postadress?

Du kan testa att kopiera länken till din webbläsare eller så kan du testa att trycka på CTRL-knappen samtidigt som du klickar på länken i e-postmeddelandet.Jag har glömt mitt lösenord. Varför får jag inget e-postmeddelande med ett nytt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord, klicka då på ”glömt lösenord” på startsidan. Får du inget nytt lösenord till den angivna e-postadressen så kan det bero på följande orsaker:

  • Du har inte bekräftat ditt användarkonto, detta måste göras för att kunna logga in. Det gör du via det meddelande om verifikation av e-postadress som du har fått till din angivna e-postadress.
  • Du har inget användarkonto i utbildningsportalen. För att kunna ansöka eller ta del av utbildningar och kurser behöver du skapa ett användarkonto. Det gör du genom att klicka på ”skapa ett nytt användarkonto” på utbildningsportalens startsida.
  • Den e-postadress du försöker logga in med är inte samma e-postadress som ditt användarkonto i utbildningsportalen är kopplad till. Om du inte kommer ihåg vilken e-postadress som du har angett i ditt användarkonto kan du kontakta utbildning@socialstyrelsen.se