Vanliga frågor och svar

Hur man skapar ett användarkonto

Här hittar du instruktioner för hur du skapar ett användarkonto till Socialstyrelsens utbildningsportal. Välj om du vill få steg-för-steg instruktioner i en pdf-fil eller om du vill se en inspelad instruktionsfilm om hur man går tillväga.


Steg-för-steg instruktion i text

Skapa användarkonto till Socialstyrelsens utbildningsportal - en pdf som öppnas i eget fönster som du kan skriva ut om du vill.


Film om hur du skapar ett användarkonto

Klicka på Play-knappen nedan för att starta filmen.
Viktigt att tänka på när du skapar ditt användarkonto

Ange en e-postadress som du kontinuerligt bevakar

Viktig information om den kurs eller utbildning du ska gå skickas ut från systemet och då skickas det till den e-postadress du angivit till ditt användarkonto. 


Undvik att skapa dubbla användarkonton

Har du gjort en av våra webbutbildningar eller ansökt till en SK-kurs tidigare, har du redan ett användarkonto. Har du en ny e-postadress kan du ändra den i ditt befintliga användarkonto. Har du glömt ditt lösenord så kan du klicka på länken "Glömt lösenord?" på startsidan.


Användarkonto för att ansöka till en SK-kurs

När du ansöker till SK-kurser behöver du uppge ditt personnummer, därför kan du enbart ha ett användarkonto. Om du får meddelandet att "Personnumret finns redan i databasen" när du ansöker till en SK-kurs, innebär det att du inte kan ansöka med det användarkonto du har loggat in med. Du måste då logga in med det användarkonto som du har sedan tidigare för att ansöka till ytterligare SK-kurser. 
 

Hur ändrar jag min e-postadress till mitt användarkonto?

Du kan själv gå in och ändra den e-postadress som är kopplad till ditt användarkonto. Logga in på utbildningsportalen, klicka på ditt namn i det övre högra hörnet och sedan på profil – redigera profil.


Senast uppdaterad: 2018-01-16