Om ansökan och antagning till SK-kurser


Hur går ansökan till?

Du ansöker om att gå SK-­kurser i Socialstyrelsens utbildningsportal.


1. Skapa ett användarkonto, eller logga in om du redan har ett konto. Det är viktigt att du anger en aktuell e-postadress, så att du inte missar viktig information.

OBS! Om du byter e-postadress, ändra bara din e-postadress i ditt konto! Skapa inte ett helt nytt konto. Du kommer inte att kunna ansöka om plats på SK-kurser från flera olika konton, utan endast från ditt konto där du har fyllt i ditt personnummer!


2. Sök efter kurser i kurskatalogen (klicka på SK-kurser under Kurskataloger). Du kan avgränsa din sökning genom att välja tidsperiod (”Kurser som går”), turordning, län eller målgrupp. Du kan också ange en kurstitel eller ett annat sökord i fritextrutan.


3. När du har hittat en kurs som du vill söka klickar du på knappen ”Ansök” längst ned i kursbeskrivningen. Läs igenom kursbeskrivningen ordentligt innan du ansöker, så att du vet att kursen är lämplig för dig. Läs mer under rubriken Tänk igenom ditt kursval.


4. Fyll i uppgifterna om din specialiseringstjänstgöring i ansökningsformuläret. Har du ansökt om SK-kurser tidigare måste du kontrollera att uppgifterna du tidigare angett stämmer och är aktuella. Kom ihåg att uppdatera antalet tjänstgöringsmånader om det har ändrats! Fyll i samtliga kontaktuppgifter till din verksamhetschef som godkänt din ansökan. Vi kan komma att kontakta verksamhetschefen angående din ansökan. Vi prioriterar deltagarlistorna utifrån de uppgifter du fyllt i och kan inte ändra din plats i efterhand om du skrivit fel.

5. När du har ansökt skickas en bekräftelse via e-post till den adress du angivit. Om du inte får detta meddelande, t.ex. för att din organisation har en brandvägg eller ett spamfilter som inte släpper igenom automatiserad e-post, kan du ändå logga in och se om din ansökan är registrerad under Mina ansökningar i menyn Mina aktiviteter.

6. Under ansökningsperioden kan du när som helst gå in och återkalla din ansökan genom att klicka på Återkalla bredvid kursens titel på sidan Mina ansökningar i menyn Mina aktiviteter.